Hva du bør tenke over før du lager en hjemmeside

Webaksess nettside3

I dag må alle som driver en eller annen virksomhet ha en hjemmeside. Har du ikke det har du tapt allerede før løpet er i gang. Når du har bestemt deg for å ha en side er det mange momementer du må tenke over for at websiden skal bli så bra som overhodet mulig. Mange vellykkede firmaer bommer på dette når de lager hjemmesider. Mange ganger blir resultatet et dårlig design. Ikke tiltalende layout. Det er vanskelig å navigere og innholdet er alt for ofte utdatert i forhold til det som brukerne av nettstedet er ute etter. Bommer du her er veien til videre suksess lang.

Det må derfor investeres tid i dette. Det å lage en god hjemmeside tar tid. God planlegging er viktig. Det samme er gjennomføringen av et hjemmesideprosjekt. Det aller viktigste er at det settes av tid og ressurser etter at hjemmesiden er lansert. Noen i organisasjonen MÅ ha tid og ressurser til å skrive gode tekster. Og siden må holdes oppdatert.

Webaksess nettside5

Innhold er det viktigste

Webaksess nettside4Innholdet på hjemmesiden må treffe målgruppen din. Mange legger ut for mye innhold. Det er en felle man må passe på å ikke gå i. Det er derfor viktig å publisere innhold fra brukerens synsvinkel. Hva de er opptatt av, problemer og løsninger på dette. Dette er i tråd med Inbound Methodology innenfor Inbound Marketing. Det gjelder å trekke kundene til seg via magnetisk markedsføring, og det gjøres via innhold. På siden må det formidles hvem man er, hva som tilbys, hva man driver med og hva som skiller en fra konkurrentene. Dette skal en bruker av nettsiden kunne skjønne med en gang. Lag nettsiden slik at folk kommer tilbake. Ikke minst er det viktig å lage godt innhold. Da kommer hjemmesiden høyt opp på søkemotorene. Du behøver egentlig ikke å tenke på SEO eller søkemotoroptimalisering. Det er det gode innholdet som gjelder. Da er SEO-en i orden også.

En god hjemmeside må være brukervennlig

Webaksess nettside2En hjemmeside må i høyeste grad være brukervennlig. Brukergruppene må finne det de leter etter i løpet av rimelig tid. Det er viktig at siden virker troverdig. Dette skapes med en ryddig og oversiktlig nettside. Ved siden av godt innhold så omfatter brukervennlighet også en del andre momenter. Dette gjelder blant annet gode navigasjonsløsninger i form av menyer som viser strukturen på innholdet. Videre er tekststørrelse, god avstand mellom avsnitt og en god søkefunksjon viktig. Stort fokus må også være på at siden laster raskt. Du ønsker vel ikke at de skal forlate siden mens den laster ned? For det gjør de. Derfor er det viktig at du speed-tester siden jevnlig. Husk også tydelige knapper som leder til de viktigste delene av web-siden.

Det er også viktig at kundene kan komme i kontakt med firmaet. Derfor er det greit med en oversikt over ansatte med både telefonnummer og e-post. Husk også å få med kontaktskjema samt påmelding til nyhetsbrev.

Bruk koblinger til sosiale medier for alt hva det er verdt

Webaksess nettside1Koblinger til sosiale medier eller SoMe er både smart og nødvendig. Hvorfor dette er en god ide er fordi det å koble hjemmesiden til Facebooksiden eller andre sider på SoMe skaper trafikk til nettstedet. Det vil helt sikkert gi flere kunder. Dette ordnes rent praktisk med deleknapper på hjemmesiden slik at brukerne kan dele innholdet fra ditt nettsted med sine venner og følgere på SoMe. Da er sjansen stor for at noen av disse besøker firmaets hjemmeside. For det er den brutale virkeligheten at flere som besøker firmaet nettside ikke blir kunder med en gang. Da er det viktig å gi de besøkende muligheten til å holde kontakten gjennom ulike kanaler.

Tilslutt er det viktig at nettsiden får et responsivt design. Det betyr at den ser likedan ut uansett om den besøkes fra PC, nettbrett eller mobil. Siden mobile enheter i stadig større grad er den primære kanalen for nettsurfing er det viktig. Derfor er det viktig at sidene tilpasser seg skjermbredden automatisk alt etter hvilken type enhet du besøker nettsiden fra.

Webaksess nettside