Hvorfor betale når du kan få det gratis?

Webaksess gratis3Når du kjøper en PC er den som oftest ferdig installert med programvare. Denne vil du også få periodiske oppdateringer av. Imidlertid kan en del av programvaren bare være inkludert for en periode. Deretter må du kjøpe programmene for å kunne fortsette å bruke dem. Dette kan for eksempel være en Office-pakke eller gratis virusprogram for et år. I denne artikkelen vil det bli sett på noe av det som finnes av gratisprogrammer og hvor det anbefales at de lastes ned i fra. Samtidig vil du også få noen råd om hva du skal passe på når du benytter deg av det som er gratis.

Webaksess gratisStort utvalg og stor bredde i det du kan laste ned gratis

Webaksess gratis1Vi vet jo alle at det er mulig å få tak i noe som er gratis, men mange vil nok bli overrasket over hvor mye bra programvare som kan lastes ned gratis. Har du litt peiling er det fullt mulig å fylle PC-en med gratisprogrammer med alt fra bilde- og videoredigeringsprogrammer til kontorprogrammer. Alt dette uten at det koster deg en krone. På nettet finner du Ccleaner for Windows-optimalisering og Multi Commander for filbehandling. Ellers finner du gode kontorpakker og programmer for tekst, video, radio og musikk. Programmer for organisering og behandling av bilder er det mange av. Nettlesere, e-post, brenne- og rippeprogrammer, antivirus, brannmurer og sikkerhetskopiering og mye, mye mer, er ting du også finner gratis på nettet. Når tilgangen på bra gratisprogrammer er så stor er det sikkert fristende å laste ned mange på en gang. Noen programmer hjelper deg faktisk til å installere flere programmer i en og samme operasjon. Selv om dette er fristende så gjelder det å ikke være for trigger happy heller. Installerer du for mange kan dette overbelaste systemet på maskinen. Test derfor ut programmer og avinstaller dem du ikke har bruk for.

Du får ofte mer på kjøpet enn bare det du ønsker deg

Webaksess gratis4Så er det også slik at alt gratis ikke er bra. En fellesfaktor for slike programmer er at de ofte installerer ekstra verktøy som du ikke ønsker. Dette kan skje til tross for at du sier nei til disse verktøyene under installasjonen. Dette er tillegg som kan endre startsiden din eller setter en annen søkemotor som hovedvalg. Å fjerne slik crapware kan være tidkrevende, og noen ganger nesten umulig. Utfordringen blir dermed at det blir stadig vanskeligere å laste ned gratisprogrammer uten at du får noe uønsket med på kjøpet. Når du laster ned kan nedlastingen være vanskelig tilgjengelig. Det er ikke nødvendigvis nok å trykke på download-knappen. Trykker du deretter bare OK, OK og OK under nedlastingen kan det være at PC-en blir full av innbakte ekstraprogrammer og ekstrafunksjoner. Trykker du bare OK uten å se på hva du samtykker til, er det stor fare for at du får en PC som blir fylt av ting du absolutt ikke har lyst til å ha der. Årsaken til at utgiverne bruker slike knep er enkel. De ønsker å tjene penger fra tredjepart. Det er jo dårlig økonomi å gi bort programvaren, så da må inntektene komme via andre kanaler.

Slik unngår du uønskede programmer og tillegg

Hvordan kan du så unngå dette? En måte å unngå dette på er å benytte anerkjente nedlastingssteder som SnapFiles.com, Fileforum.com, MajorGeeks.com, Cnet.com, Filehippo.com eller Download.com. Dette er trygge og anerkjente nettsteder, hvor alt skal være merket gratis og testet og fritt for virus. Dernest er det viktig å ikke bare trykke i vei på NEXT og OK uten å lese teksten. Da slipper du installeringer av tredjepartsprogrammer. Ta deg derfor tid til å lese hva det spørres om under installasjonsprosessen. Tenk deg derfor om to ganger før du trykker. Som oftest er det ikke nedlastingslenken som er merket DOWNLOAD med store bokstaver. For at du ikke skal få noe ekstra er Ninite.com et bra nettsted. Det lar deg velge mellom en rekke av de mest populære gratis-programmene som finnes. Der huker du av for det du ønsker og når du trykker på installer så går resten av seg selv. Og det best av alt er at alle uønskede vedheng er luket bort for deg. Du får bare det du ber om.

Webaksess gratis2