Responsivt design på din nettside!

web-design

Det er en rekke ulike valgmuligheter når det kommer til webdesign og hva som vil fungere best på nettopp din nettside. Det som kalles for responsivt design er faktisk noe helt nytt og er en måte å skape og designe nettsider på hvor det hele automatisk vil tilpasse seg brukeren. Brukeren kan klikke seg inn på nettsiden og slippe å bruke zoom eller scrolle frem og tilbake på siden for å få oversikt over alt som skal vises. Istedet vil designet på nettsiden automatisk tilpasse seg uansett om brukere klikker innom via et nettbrett, en PC eller en smarttelefon.

Hva er responsiv webdesign?

Funksjonen av responsiv webdesign er det nok utrolig mange som har ventet på da det vil fullstendig endre brukeropplevelsen på en rekke nettsider. Det å kunne bla seg nedover uten å måtte scrolle til siden eller zoome in eller ut for å få oversikt over hele siden er uten tvil noe som vil forandre mye og fjerne mye frustrasjon.

responsiv webdesign

En nettside som er responsiv er en nettside som kan vises enkelt og greit på alle slags skjermstørrelser. Dette er på grunn av at den vil selv kunne strekke seg eller krympes om den må dette og dermed passe til alle slags enheter, både en skjem på en smarttelefon og en storskjerm. Dette er et design som kun har fordeler ved seg og det vil være mengder med ulike selskap som vil begynne å benytte seg av nettopp et responsivt design på dere nettbutikk, hjemmeside eller nettside.

Hva er fordelene?

Fordelene ved å benytte seg av et responsivt design er mange. Gjennom statistikk har man nemlig klart å vise at innen slutten av 2014 var det hele 80% av alle brukere på nett som benyttet enten et nettbrett eller en smarttelefon. Dermed økte behovet for å ha et design som enkelt kunne tilpasses skjermstørrelser som disse. Takket være denne samme statistikken var det dermed mulig å planlegge fremover i tid slik at det neste steget innen webdesign også skulle passe for disse brukerne.

web-design-1

Idag er det langt over 1 milliard mennesker som benytter seg av en smarttelefon og dermed øke selvsagt også behovet for nettsider som er kompatible og kan justeres alle slags skjermstørrelser. Med tall som dette kan vi allerede gjette oss frem til at antall smarttelefon bruker bare vil øke med årene. Dette betyr også at selskap som velger å benytte seg av et design som dette allerede idag vil nok få et forsprang foran sine konkurrenter, nettopp på grunn av at kunder vil kunne lese om produkter eller tjenester som tilbys, uansett plattform.

Når vi tar en titt på utviklingen av mobiler idag er det både mobiler som blir lansert med mindre skjermer og også de som kommer med større skjermer enn hva som finnes idag. Det er med andre ord ingen trend som tilsier at mobiler vil kun gå ene veien og med et responsivt design på nettsiden sin vil dette heller ikke behøve å bli en bekymring i fremtiden.

Fordeler ved responsivt design:

  • Tid spares ved at det kun er en nettside å vedlikeholde og ikke to (mobil og standard)
  • Ved endring av innhold på en nettside vil dette automatisk optimalisere layout på alle mulige plattformer
  • Minsker behov for å oppgradere nettsider, responsivt design er kommer for å bli
  • Vises pent på alle slags smarttelefoner inkludert både Android, iPhone etc.
  • Vises pent på alle slags nettbrett inkludert både Samsung, iPad etc.